Ontstoppen Bergen op Zoom

Ontstoppen is de remedie tegen een verstopte afvoer of riolering. Wilt u zich niet langer ergeren aan langzaam wegstromend afvalwater of die smerige rioollucht? Schakel dan Rioolgroep Zuidwest B.V. in en weldra zijn al uw ergernissen verdwenen.

Een rioolonstoppingsbedrijf is inzetbaar voor het oplossen van verschillende soorten verstoppingen. Dat beperkt zich niet alleen tot het hoofdriool. Ook in het geval van een verstopte afvoerleiding van de gootsteen, hemelwaterafvoer, wc of douche helpen we u met ontstoppen. Neem contact op via 0166 - 74 83 13 of gebruik het contactformulier om een offerte aan te vragen. Dan zullen we die vervelende verstopping binnen een handomdraai voor u verhelpen.

Werkwijze bij ontstoppen afvoer Bergen op Zoom

Een verstopte afvoerleiding is in de praktijk de meest voorkomende vorm van een verstopping. Bijvoorbeeld die van de keuken, het bad, de douche, de gootsteen, de regenpijp, de wc of de wasmachine. Bij een opeenhoping van vuil zijn ze allemaal in staat om te verworden tot een ondoordringbare blokkade.

Natuurlijk zijn niet alle verstoppingen even hevig. Sommige kunt u prima met eigen middeltjes bestrijden. Het is wel goed om terughoudend te zijn met chemische middelen. Sommige kunnen ook schadelijk zijn voor uw afvoerleidingen. Mocht uw eigen methode niet tot het gewenste resultaat leiden kan een ontstoppingsbedrijf de leiding meestal redelijk eenvoudig weer vrij maken.

Voor het ontstoppen van een smalle afvoerleiding gebruiken we vrijwel altijd een verenmachine. We gaan met de veer in de afvoer tot we de plek van de verstopping bereiken. Daarna prikken we de blokkade door en kunnen we de veer terughalen. Zodra de veer weer is ingerold spoelen we de afvoer na om ook de resten van de blokkade weg te krijgen. Tot slot testen we of het water weer goed wegloopt.

Werkwijze bij ontstoppen riool Bergen op Zoom

Bij het ontstoppen van een bredere afvoerleiding of het riool gaan we doorgaans wat anders te werk dan we bij een smalle afvoerleiding doen. Dat komt vanwege de breedte van de gemiddelde standleiding van de riolering. Die is te wijd voor onze verenmachine. Daarom passen we in deze gevallen hogedrukreiniging toe om de verstopping te verhelpen

Om te beginnen maken we een opening in de rioolbuis. Daarna gaan we met een camera op zoek naar de precieze locatie van de verstopping. Na een juiste inschatting gemaakt te hebben van de plaats en de ernst van de verstopping gaan we naar binnen met een veer voorzien van een roterende spuitkop. De spuitkop spuit met hoge druk het riool schoon en verwijderd op die manier de verstopping.

Op welke manier we de verstopping ook aanpakken, we stellen onszelf altijd ten doel om daarbij zo min mogelijk overlast te veroorzaken. Stank is vrijwel niet te vermijden. Maar is in de meeste gevallen ook al aanwezig door de verstopping zelf. In de meeste situaties hebben we aan een half uur genoeg om een verstopping op te lossen zonder daarbij een smerige situatie te veroorzaken.

Voorkom de noodzaak tot ontstoppen in Bergen op Zoom

Als mensen ons bellen om te ontstoppen is dat het vaakst vanwege opeengehoopte viezigheid in een afvoerleiding. Haar, vet, zeepresten en ander vuil hecht zich naar verloop van tijd aan de binnenzijde van de afvoerleidingen en kan op deze wijze een blokkade veroorzaken. Naast aangekoekt vuil kunnen ook ingegroeide boomwortels of een verzakte rioolbuis voor een verstopping zorgen.

Om te voorkomen dat een afvoer verstopt raakt kunt u zelf het nodige doen. Wees bijvoorbeeld heel selectief met wat u door de afvoer spoelt. Maak gebruik van een zeefje voor de etensresten, spoel geen dingen door de wc die eigenlijk niet in het riool thuishoren en haal regelmatig de haren uit het doucheputje.

En wanneer u het zekere voor het onzekere wilt nemen zou u preventief uw riool kunnen laten reinigen. Daarmee kunt u een verstopping in de meeste gevallen voorkomen. Bijkomend voordeel is dat we een zwakke plek in het riool al in een vroeg stadium kunnen ontdekken zodat we deze kunnen herstellen nog voordat het tot problemen leidt.

Contacteer Rioolgroep Zuidwest B.V. bij een verstopping in Bergen op Zoom

Bent u er toch niet in geslaagd om een verstopping te voorkomen? Laat Rioolgroep Zuidwest B.V. dan uw afvoer ontstoppen in Bergen op Zoom. De aard van de verstopping maakt verder niet uit. Of nou de afvoer van de wc, de gootsteen, de dakgoot of het riool zelf verstopt is, wij hebben voor iedere verstopping een functionele ontstoppingsmethode.

Bel ons op 0166 - 74 83 13 of vraag vandaag nog een offerte aan via het contactformulier. Ook bij de aanleg of reparatie van uw riool kunt u een beroep op ons doen. In Bergen op Zoom en omgeving helpen we u met al uw riool gerelateerde klussen.